Hapje stapje in Leuven

Hapje stapje in Leuven op zaterdag 1 maart 2014

 

leuven stadhuisOnze eerste uitstap was een stadswandeling op 1 maart in Leuven. Hapje stapje, de naam zegt al veel en deed ook heel wat vermoeden.Hetgeen volledig bewaarheid werd.
We werden opgesplitst in 2 groepen en vertrokken elk met een gids in tegengestelde richting zodat de groepen elkaar pas terugzagen bij het einde van de tocht.

 

 

De gids begon met uitleg van het mooie stadhuis van Leuven en de Sint Pieterskerk, daarna ging het richting artisanale chocolatier ” Bittersweet “. leuven chocolatier
Het eerste hapje kwam eraan, lekkere pralines met speciale smaken zoals ook de naam van de zaak reeds aangeeft.
Wat verder gewandeld door leuke straatjes kwam het 2de hapje, verschillende soorten kaas .
Via de oude markt die er nu wat verlaten bijlag ging het naar Beenhouwerij Rondou voor het proeven van de speciale Leuvense paté . Leuven is grotendeels een Universiteitsstad , dus bezoek in universiteitsfaculteit mocht niet ontbreken . Vandaar op naar het volgende hapje in de viswinkel ” De Walvis “ lekker !
leuven oude marktVerder ging het naar binnenplein van het Stadhuis als waar een Leuvense rode dessertwijn geserveerd werd. Beetje vrouwelijk, zoetig, maar toch lekker . Als de fles leeg was namen we afscheid van de gids.
Het lijkt wel of we van het ene hapje naar het andere holden, maar niets is minder waar. Tussendoor kregen we heel wat uitleg, alsook mooie plekjes en straten van Leuven te zien.

 

Het culinaire is steeds aanwezig op onze uitstappen en deze keer was de locatie op de grote markt in ” Agora “.

Na de verwelkoming van onze Voorzitster Christine aan allen en in het bijzonder aan nieuwe leden , de meesten uit de regio maar ook een dame uit Libramont !
LeuvenDan was het de beurt aan de dames van Bella Stoma om ons wat uitleg te verschaffen over hun stomabanden zowel voor mannen als voor vrouwen in verschillende soorten stof en op maat gemaakt.
Hierna was het lekker eten, drinken , zij het met mate en vooral gezellig onderling praten over van alles en nog wat.

Natuurlijk kwamen er heel wat stomaverhalen naar boven en het onderling uitwisselen van ervaringen. Het was een leuke bedoening die door de goede reacties die we achteraf nog kregen er nog meer een zeer gesmaakte uitstap van maakten.
“We vonden de uitstap heel tof. Eerst stond ik weigerachtig dit alles, maar het viel reuze mee.
De ” stomaperikelen” te kunnen delen met andere lotgenoten was hartverwarmend.
Nog eens hartelijk bedankt aan de ganse groep en tot een volgende keer.”

leuven universiteit
Project gerealiseerd met de steun van het Fonds Petrus Deboet,
beheerd door de Koning Boudewijnstichting.